Monday, November 13, 2006

Actief weekend!!

Het afgelopen weekend was een actief weekend. Het begon eigenlijk al op vrijdag. Na een afscheidsreceptie op de ambassade zijn we met een groepje mensen wat gaan eten en hebben daarna de stoute (bowling-)schoenen aangetrokken. Bowlen dus! Erg grappig, erg gezellig.

Zaterdag ben ik met Ko, zijn twee huisgenoten Adaline en Xavier en een vriend van Ko, Jeremy, de stad te fiets onveilig gaan maken. Adaline heeft twee jaar gewerkt bij een organisatie in Beijing die in adventure tours doet, dus die is erg goed bekend met de stad. Ze leidde ons allereerst via allerlei hutongs (= traditionele Chinese wijken, met smalle straatjes en veel winkeltjes en restaurantjes) naar de Bell Tower, te zien op de foto rechts, en de Drum Tower.

Na deze uitgebreid bekeken te hebben zijn we via de hutongs richting de Hohai, een meer ten westen van de Verboden Stad, gefietst. Na een verkwikkende lunch (heerlijke dumplings) hebben we koers gezet naar de Verboden Stad. Daar hebben we een tijdje staan genieten van het heerlijke weer (wel fris, maar met een zonnetje) en hebben we wat foto's geschoten, zoals hieronder van mij met mijn "stalen ros" voor de toegangspoort naar de Verboden Stad.

















Na deze fotosessie zijn we naar het plein van de Hemelse Vrede gereden. De weg tussen Tienanmen en de Heavenly Gate (bekend van het grote portret van Mao Zedong, zie foto hieronder) is zo ongeveer de drukste straat van Beijing is en dat wil wat zeggen... Om ons volgende reisdoel te bereiken moesten we deze echter oversteken. Op authentiek Chinese wijze hebben wij ons, dus zonder op- of omkijken is de chaos gestort! Nadat iedereen veilig aan de overkant was en weer een beetje de doodsangst onder controle had, zijn we verder gereden.
Het volgende reisdoel was de underground-city. Een tunnelcomplex dat zich uitstrekt onder een groot gedeelte van het centrum van Beijing. Zo waren er bijv. uitgangen bij Tiananmen en in de Verboden Stad. Het bood plaats aan zo'n 300.000 mensen, maar dan lag iedereen wel op de grond in de gangen, dus geen slaapzalen of andere nutteloze ruimtes...alleen tunnels.

Jammer was wel dat maar een zeer klein deel te bezichtigen was. Een groot gedeelte was i.v.m. instortingsgevaar afgesloten. In een van de grote ruimtes zat nu een zijdefabriekje. Ze lieten daar zien hoe van zijde van de zijderups bijv. zijden dekbedovertrekken wordt gemaakt. Erg grappig was het uitrekken van een klein lapje zijde tot een grote lap. Dit zag er erg makkelijk uit, maar toen wij het probeerden ging het totaal mis!

Na de tunnels zijn we nog naar een marktje geweest waar ze allerlei etenswaren verkochten zoals heerlijke octopussen en gefrituurde zijderupsen...jammie!!

Na al dit lekkers te hebben aanschouwd was het voor ons ook tijd om te gaan eten en dat hebben we dus gedaan. We hebben de dag afgesloten in een Belgisch café, waar ze Leffe Blond van de tap hadden dus een perfect einde van een geweldige dag!

Zondag begon rustig aan. De morning after the night before hebben we maar overgeslagen, maar na een, natuurlijk, koude douche, kon de middag wel activiteit brengen! We zijn met een grote groep gaan paintballen! We waren met zo'n 13 mensen en zeer internationaal. Er was vertegenwoordiging van: Canada, Thailand, Filipijnen, Indonesië, Singapore, Maleisië, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, België en natuurlijk Nederland!

Aangezien ik het nog nooit gedaan had was ik erg benieuwd hoe het zou zijn. Het bleek erg lachen, maar ook erg moeilijk. Bovendien word je stiekem toch best fanatiek. Doel was het veroveren van de vlag van de tegenpartij. Resultaat was een aantal fikse "vuurgevechten" en veldslagen. Ik bleek al gauw geen materiaal voor verkenner, ik sneuvelde bij het eerste en derde potje zo ongeveer als eerste... Waar ik wel goed in bleek te zijn is "sluipschutter". Ik lag in de toren waar ook onze vlag stond. Er was maar één ingang dus die hield ik in de gaten. Na een tijd was er iemand van de tegenpartij die nietvermoedend de toren probeerde binnen te sluipen, maar dat moest hij natuurlijk met de volle laag bekopen!! Hierboven overigens een foto van mij in mijn oorlogsoutfit. Na twee zeer intensieve uren strijd zat het erop en zijn we weer op huis aan gegaan. Wat overigens ook nog wel leuk was, was dat het paintballen bij het olympisch park in de buurt was. Enorme stadions hebben we gezien, volledig in de steigers. Indrukwekkend hoor!

2 Comments:

At 10:34 AM, Anonymous Anonymous said...

Hai Jur,

Leuke outfit! Staat je goed!

Liefs Marloes

 
At 3:16 PM, Anonymous Anonymous said...

hay juurtje, weer veel gelezen vandaag, ik liep nl een beetje achter.we hebben zaterdag vast wat opgeruimd en verhuisd en nu nog een paar dagen en dan moeten we ons loesje weer voor een lange tijd laten gaan.Dat valt helaas niet mee, wel leuk dat ze eerst nog een weekje naaar jou gaat. Inieder geval een gezellige week en volgende week maar proberen te skypen. groetjes ingrid

 

Post a Comment

<< Home