Wednesday, December 20, 2006

Op pad in Guangzhou

De week begon leuk met het etentje bij Petra (werkt bij het CG) en Sam. Sam is Thai en is gezegend met een groot kooktalent (mijn bescheiden mening)! We kregen een geweldige Thaise maaltijd voorgeschoteld. Echt álles was heerlijk. Zelfs de vis heb ik twee keer opgeschept! Overigens zou de vader van Sam nóg lekkerder kunnen koken, zo beweerden Petra en Sam, dus had ik mezelf bijna uitgenodigd om met Sam mee te gaan naar Bangkok ;-)

Donderdag kwamen Hans en Caroline aan en dat was een hartelijk weerzien! Grappig om elkaar zo aan de andere kant van de wereld te ontmoeten. Ze waren afgezet bij het Garden Hotel, precies tussen mijn appartement en het CG in, dus kon ik ze mooi oppikken op weg naar huis! Eenmaal de spullen gedropt zijn we natuurlijk een biertje gaan drinken bij de onderbuurman! H&C waren het al snel met me eens dat zo'n Ierse huiskamer helemaal zo verkeerd nog niet was!

De dagen erna zijn we met z'n drieën, als vanouds, op pad geweest. Avontuurlijk als we zijn hebben we de metro gepakt! Moet je altijd een keer uitproberen, al zit het dichtsbijzijnde station op een kwartier lopen. Het bleek een goede manier van vervooer en dus voor herhaling vatbaar. We zijn eerst naar Shamian Island geweest. Dat is de wijk waar van oudsher de buitenlanders zaten. De wijk is ook in Europese stijl gebouwd en is een heerlijk rustig stukje Guangzhou aan de Pearl River. 's Avonds hebben we ons geluk beproefd met het online boeken van de vluchten op een Chinese site! Uiteindelijk zowel de vlucht naar Xian als de vlucht daarvandaan naar Kunming voor ze kunnen boeken en het luxeuze Bell Tower Hotel in Xian, dat winterprijzen hanteerde en dus relatief goedkoop was! De tickets moesten we wel ergens in Guangzhou ophalen maar dat konden we maandag doen.

Zaterdag zijn we wederom met de metro gegaan en wel op tempeltocht, althans dat was de bedoeling, maar door onze late start hebben we alleen de Chan Family Academy bekeken. Dat was een soort tempel met daarbij een opleidingsinstituut. Het was erg mooi. Vooral de versieringen in het hout en in het steen van de gebouwen waren schitterend!


Na deze academy zijn we naar Yue Xiu Park gegaan, een "parkje" iets ten noordoosten van het CG. Het is ongeveer zo groot als de wijken bezuidenhout en benoordenhout in Den Haag tezamen. We hebben eigenlijk vanaf het moment dat we binnen kwamen een zoektocht gehouden naar de uitgang aan de andere kant. In totaal een uur of anderhalf rondgelopen om het te vinden en vervolgens liepen we ook nog via een omweg naar huis, kortom een flinke wandeltocht dus. Wel moet gezegd worden dat het een mooi park is en er is veel te zien. Onder andere een live wedstrijd bowls gezien (een soort jeu de boules maar dan die soort die op Eurosport wordt uitgezonden).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home