Wednesday, December 20, 2006

Tickets en Tempels

We zijn maandag eerst de ticket van H&C gaan ophalen. Inmiddels ervaren als we zijn met de metro kwamen we aan in de buurt van waar we moesten zijn en liepen er na enig overleg in één vloeiende beweging naar toe! De tickets waren er echt en na overhandiging van het geld was alles in 10 minuten geregeld! On-Chinees snel en over weinig schijven, ideaal!

Na de ticket en wat boodschappen voor het ontbijt zijn we naar de tempel van de Vijf Onsterfelijken gegaan. Het was een klein tempeltje, met één van de weinige Bell Towers in de stad. De legende achter "de Vijf" is dat zij, rijdend op rammen, Guangzhou de rijstplant hebben gebracht en de kunst van het rijst verbouwen hebben geleerd.

De volgende tempel op het programma was de Liu Rong Tempel. Deze tempel had naast een aantal altaren een zeer hoge pagoda. Caroline en ik waagden ons aan de klim en dat hebben we geweten! Omdat de klim binnendoor loopt heb je niet in de gaten dat je in rondjes omhoog loopt. Omdat je door blijft lopen en niet de tijd neemt om weer even in "evenwicht" te komen ben je dus bij aankomst op het negende niveau behoorlijk duizelig!! Het uitzicht was overigens wel mooi. Ik kon zelfs het Intenational Hotel helemaal zien. Eenmaal weer beneden hebben we even gezeten om de duizeligheid kwijt te raken, maar dat duurde nog wel even!

Laatste tempel was de Guang Xiao Tempel. Een erg mooi complex met verschillende tempeltje, erg mooi. Leuk hierbij was dat je een dakpan kon "adopteren" en dat je daar dan een tekst op kon schrijven. Deze dakpannen werden gebruikt bij de bouw van een nieuwe tempel. Het schijnt geluk te brengen! Blijkbaar werd daar goed in geloof want er waren al duizenden dakpannen beschreven met allerlei teksten.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home