Wednesday, January 10, 2007

Het zware leven in China

Het leven is zwaar hier :-) Deze eerste twee weken van het nieuwe jaar (althans voor ons, de Chinezen doen "het" dus pas in februari) begint de vaart er in de komen. De eerste gesprekken zijn achter de rug en de eerste informatie dus achterhaald! Tijd voor wat ontspanning dus, haha. Dit zal in de vorm van een bezoek aan Marloes in Shanghai zijn a.s. weekend. Ik ben benieuw hoe ze daar leeft! Verder zal Marloes twee weken later bij mij op bezoek komen en zullen we dan een weekendje naar Hong Kong gaan.

Zoals al aangegeven is in februari het Chinees nieuwjaar. Er treedt dan een soort volksverhuizing op. Iedereen gaat naar familie of krijgt familie op bezoek. Gevolg is dat alle treinkaartjes, buskaartjes en vliegtickets in een mum van tijd zijn uitverkocht. Accomodatie schijnt nog wel te doen te zijn, maar als je er niet kan komen, dan wordt het moeilijk niet? Aangezien Marloes en ik een week vrij zijn, wilden we toch samen iets ondernemen. We zijn op zoek gegaan naar een bestemming buiten China, dit om de drukte te ontlopen. We dachten aan Maleisiƫ. Vanuit Macau gaan er nl. goedkope vluchten naar Kuala Lumpur en Macau is maar 2,5 uur met de bus hiervandaan. Toen ik wilde gaan boeken ontdekte ik echter dat Air Asia per 1 januari 2007 ook op Maleisisch Borneo vliegt!! Voor een, relatieve, appel en een ei nog wel. We gaan dus een trip maken naar Borneo! Beetje met de Oerang Oetans spelen en zeeschilpadden bekijken! Oh en natuurlijk op het strand liggen! Zoals ik al zei het leven is hier zwaar...

In de afgelopen weken was het echter geen vakantie, hier werd in december gewoon doorgewerkt (daar waar ik bij EZ waarschijnlijk bijna alleen had gezeten). Ook vanaf 2 januari iedereen weer aanwezig.

Wel leuk was dat Hans en Caroline op hun doortocht naar Macau weer even langs zijn geweest. Het was wel even schrikken voor ze want ze zagen voor het eerst in twee weken weer een de zon! Ook de temperatuur was even wennen. Na een uurtje op een bankje in de zon acclimatiseren ging het echter wel weer...

We hebben een aantal dingen bekeken waar zijn nog niet geweest waren, zoals de museum met de tombe van Yue koning en het zuidelijke deel van het Yue Xiu park. Ook de hereniging met Gong Bao Ji Ding mocht natuurlijk niet ontbreken. Al leidde de eerste confrontatie meteen tot darmklachten bij Hans de volgende dag. Al met al waren het wederom vier gezellige dagen en dat maakte het afscheid des te moeilijker. Tot over zo'n drie maanden!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home