Wednesday, January 31, 2007

Op pad, voor werk en plezier, deel 2

Aangezien zondag wederom een prachtige dag was, zijn we al bijtijds op pad gegaan. We zijn een wandeltour uit de lonely planet gaan doen. Deze was overigens niet veel bijzonders, maar een aantal dingen waren er wel erg leuk. De Western Market was vroeger een markthal en was nu omgebouwd tot een sfeervol winkelcentrumpje. Ook liep er door deze buurt een tramlijn. Deze trams waren, zoals op de foto te zien is, eigenlijk dubbeldeks bussen, maar dan op rails! Natuurlijk moesten we dat uit proberen en hebben we een leuk ritje gemaakt.

We zijn doorgelopen naar de ferrypier en hebben daar de ferry naar Lamma Island gepakt, één van de eilanden bij Hong Kong. We zijn begonnen op het noordelijke gedeelte en zijn toen naar een dorpje aan de andere kant van het eiland gelopen. Na ongeveer een uurtje lopen kwamen we aan op een strandje en daar hebben we even geluncht. Heerlijk om weer eens even uitgebreid van de zon te kunnen genieten. Wel typisch was dat Marloes en ik in zomerkleding liepen en de gemiddelde Chinees een winterjas aanhad!!

Na de lunch zijn we aan het klimgedeelte begonnen. Het was zowaar op sommige stukken echt steil en dus brak het zweet ons uit. Halverwege de route waren we op het hoogste punt. Daar hebben we even uitgerust en genoten van het uitzicht. Na de rustpauze zijn we doorgelopen naar het eind van de route. We hebben lekker op het terras wat gegeten en zijn daarna met de boot teruggegaan naar Hong Kong Island. Ik had nl. een afspraak met iemand die ik nog uit Maastricht ken. Hij is voor Rabobank werkzaam en woonachtig in Hong Kong. Dat bood dus de mooie gelegenheid om een biertje te gaan drinken!

Sander nam ons mee naar twee mooie trendy kroegen bij de rivier en daar hebben we uitgebreid bijgepraat. Erg grappig om elkaar na zo lang weer eens te zien en dan nog wel aan de andere kant van de wereld. Waarschijnlijk komt hij begin maart nog naar Guangzhou, dus het krijgt binnenkort een vervolg! Op aanraden van Sander hebben we gegeten bij een Thai (heel erg lekker) en zijn daarna naar Aqua gegaan, een bar op de 30e verdieping van een gebouw aan de Kowloon kant. Je hebt daar een schitterend uitzicht op de skyline van Hong Kong Island. Genietend van een cocktail hebben we daar geproost op een erg geslaagd weekend! Na de Aqua zijn we terug gelopen naar het hostel. Marloes heeft onderweg nog een paar foto's genomen van de overweldigend aanwezige neonreclames in Nathan Road. Het is af en toe zo fel dat het wel overdag lijkt...

3 Comments:

At 11:26 AM, Anonymous Anonymous said...

Hey man! Mooie feauteaux hoor! Ziet er gaaf uit!Erg leuk om te lezen. gr Niels

 
At 8:24 PM, Blogger Unknown said...

foto's doen het altijd goed bij mij! Gaaf om te lezen en zien wat jullie samen allemaal beleefd hebben!

Keep up the good work!

Liefs han

 
At 9:06 AM, Anonymous Anonymous said...

Hey Juri,

idd super leuke foto's. Binnenkort gaan jullie toch naar Borneo, in ieder geval heeel veel plezier.

Liefs Carlijn

 

Post a Comment

<< Home